Bingovarianter

Det finns fler bingovarianter än enbart klassisk 5×5 som den spelas i våra bingohallar. Speciellt på nätet är dessa olika alternativ populära: faktiskt är en del till och med mer uppskattade än den gamla klassiska bingon! Här är några alternativ för dig som vill prova nya saker.

Klassisk bingo

En spelbricka med fem gånger fem rutor, och i varje ruta finns ett nummer. Numrerade bollar dras från en maskin, och bingoutroparen läser upp numret. Spelare kryssar för sagda nummer om det finns representerat på bingobrickan. Den spelare som först lyckas få fem i rad, i valfri riktning, ropar ”bingo!” och är kvällens vinnare. Nog kände du redan till allt detta?

Mönsterbingo

I princip detsamma som klassisk bingo, med den skillnaden att varje bingobricka har ett mönster tryckt i backgrunden. I stället för att få fem i rad, så är målet att fylla detta mönster.

Variantbingo

Denna form är en av de mest populära, kanske den mest populära, hos nätbingohallar. Spelet är lite mer komplicerat och tar längre tid än vanlig bingo, men å andra sidan delas fler vinster ut under spelets gång, vilket gör att det hela tiden är spännande. En variantbingobricka består av tre separata bingobrickor, där dock ingen av de tre brickorna kan ha samma nummer. Pris delas sedan ut till den som först får en rad, sedan två, tre och så vidare upp till storvinsten som tilldelas den som först lyckas fylla en av sina tre brickor helt.