Bingobonusar

En trevlig sak med nätbingo är alla de bonusar som kastas över en. Ibland känns det nästan som man får betalt för att spela. De bonusar man får kan ofta uppgå till över tusen kronor, vilket gör att man kan spela mycket, utan att det känns i plånboken. Och vem säger förresten att det behöver kännas i plånboken alls? Någon måste ju vinna, så varför inte du? De bonusar som man kan få är ofta av två olika huvudtyper: insättningsbonusar och registreringsbonusar. Förutom dessa förekommer i bland också andra erbjudanden och kampanjer, där du kan vinna extrapengar eller extra spins.

Insättningsbonusar

Förekommer huvudsakligen i tre olika varianter. Den första är när du får en viss fast summa första gången du sätter in pengar. Denna bonus är inte så vanlig numera utan har i många fall ersatts av en matchningsbonus. När du första gången sätter in pengar, så får du lika mycket extra att spela för från bingosajten, upp till en viss gräns. Hur hög denna gräns är varierar, men det brukar röra som om en bit över tusen kronor. Sätt in 1,200 kronor, och du får 2,400 kronor att spela för. Den tredje formen är en sorts kontinuerlig matchningsbonus, som oftast inte är lika hög. Varje gång du sätter in pengar, eller bara första gången varje månad du sätter in pengar, matchar bingosajten med hälften, upp till en viss nivå. Sätt in 500 kronor och får 250 extra, helt enkelt.

Registreringsbonusar

Detta är en bonus du får enbart för att du registrerar dig. Eftersom du inte behöver göra någon större motprestation, som att sätta in pengar, så är denna givetvis lägre, ofta mellan 50 och 100 kronor, även om den ibland kan vara högre. Denna bonus är i mångt och mycket till för att du ska kunna testa en nätbingohall ”på riktigt”, för att se vad den går för. Att testa med låtsaspengar är ju inte riktigt samma sak. För att verkligen bilda sig en uppfattning krävs att man provar med riktiga pengar.

Att tänka på

De flesta bonusar kommer med någon sorts hållhake. I de flesta fall är dessa inte så konstiga: om du sätter in 1,000 kronor, får 1,000 kronor extra i matchningsbonus, så kan du inte bara ta ut dessa 2,000 kronor och ha tjänat en tusenlapp utan att ens ha spelat. Ingenting konstigt med det. Men det kan ändå vara på sin plats att läsa igenom hur bingosajtens bonusar fungerar, så att du slipper bli irriterad efteråt. De är som sagt oftast inte så konstiga, men reglerna varierar från bingosajt till bingosajt. Och det finns enstaka bingosajter som försöker locka spelare med jättebonusar, som i praktiken inte är så bra. Men det är undantag snarare än regel.